Genç Mimarlar Seçkisi & Sergisi, GEMSS’21 Başvuruları Başladı!

Emerging Architects Selection & Exhibition GEMSS’21 Applications Began!

 

The Circle, VitrA Ana Sponsorluğu’nda bu yıl ikincisi düzenlenen Genç Mimarlar Seçkisi & Sergisi  GEMSS’21 için genç mimarları başvuruya davet ediyor. Çağdaş mimarlık ortamında 40 yaş ve altındaki genç mimar ve ekiplerin yenilikçi çalışmalarını kayıt altına almayı ve geniş kitlelerle buluşturmayı hedefleyen GEMSS’21’e katılım için son başvuru tarihi 30 Ağustos.

İki yılda bir düzenlenen Genç Mimarlar Seçkisi & Sergisi, geleceğe yön verecek 40 yaş altı genç mimarların ulusal ve uluslararası platformlardaki tanınırlıklarını artırmayı ve mimarlığa dair güncel bir arşiv oluşturmayı hedefliyor.  Daha kapsayıcı, çoğulcu ve uluslararası yapısıyla GEMSS’21 mimarlık yapma biçimlerinin çeşitliliğine vurgu yaparken tüm alternatif pratiklerin değerli ve geçerli olduğuna işaret ediyor. 

GEMSS’21’in uluslararası seçici kurulu mimar, sanatçı, akademisyen ve yapı endüstrisi profesyonellerinden oluşuyor. Sait Ali Köknar moderatörlüğünde bir araya gelen seçici kurulda Ömer Selçuk Baz, Pelin Derviş, Murat Germen, Tülin Hadi, Luca Molinari, Erden Timur ve Şebnem Yalınay Çinici yer alıyor.  İkinci döngüsü fiziksel ve çevrimiçi platformlarda hibrit olarak gerçekleştirilecek olan GEMSS’21, serginin yanı sıra paneller, konuşmalar, çevrimiçi yayınlar ve seçki kitabının da yer aldığı bir programla desteklenecek.

Mimarlık kültürüne katkısı yüksek yapısal, düşünsel, bilimsel, sanatsal veya sosyal boyutları olan çalışmalara imza atmış genç mimarların ve ekiplerin katılabileceği GEMSS’21 programı, 7 Temmuz’da duyurulan Açık Çağrı ile başlayarak; 2021 ve 2022 yılına yayılan etkinlikler ve iletişim çalışmalarıyla devam edecek. Sonuçlar, Dünya Mimarlık Haftası’nda duyurulacak ve Ekim, Kasım aylarında Paralel Etkinlikler ile gündem oluşturulacak. 2021 yılı, Aralık ayında gerçekleşecek Ödül Töreni ve Sergi Açılışı ile sonlandırılacak. 2022’de ise GEMSS programı Kampüs etkinlikleri ile devam edecek. Seçkide yer alan kişi ve/veya ekiplerin çalışmalarının, The Circle fiziksel mekanındaki serginin ardından yurtiçi ve yurtdışında farklı konumlara taşınması da hedefleniyor.

Başvurular 30 Ağustos 2021 tarihine kadar GEMSS’21 sayfasından dijital form aracılığı ile yapılabilir.

The Circle invites young architects to apply for Emerging Architects Selection & Exhibition - GEMSS'21. This is the second edition of GEMSS and is organized under the main sponsorship of VitrA. GEMSS'21 aims to record the innovative works of young architects and teams under 40 and present them to large audiences. Deadline for applications is August 30th.

GEMSS, which is held every two years, is organized with the intention to increase the recognition of young architects under the age of 40 on national and international platforms, and to create an up-to-date archive of what contemporary architecture is at this moment in time. With its more inclusive, pluralistic and international structure, GEMSS'21 welcomes all alternative practices and emphasizes the diversity of the ways in which architecture is practiced. 

The selection committee of GEMSS’21 consists of architects, academics, artists and construction industry professionals. Under the moderation of Sait Ali Köknar, Ömer Selçuk Baz, Pelin Derviş, Murat Germen, Tülin Hadi, Luca Molinari, Erden Timur and Şebnem Yalınay Çinici come together to form  this year’s selection committee. The second edition of GEMSS will be carried out as a hybrid activity on both physical and online platforms and in addition to the exhibition, it will be supported by a program of panels, talks, online publications and a selection book. 

GEMSS’21, which is open to individual architects and teams who have produced a work with an architectural, intellectual, scientific, artistic or social dimension that significantly contributes to the culture of architecture, has started with an Open Call on July 7th 2021, and will continue with events extending throughout 2021 and 2022. The results will be announced during the World Architecture Week and parallel events will be organized in October and November 2021. The year will end with the award ceremony and exhibition opening in December. In 2022, the program will continue with GEMSS campus events. After the exhibition in The Circle's physical space, the GEMSS'21 exhibition will be moved to different locations in Turkey and abroad.

The applications are opened till  August 30th 2021 via the digital form at GEMSS’21’s web site.

 
Previous
Previous

WAF Future Projects Awards kısa listesi açıklandı!

Next
Next

The Circle, WAF 2021'de Medya Partneri Olarak Yer Alıyor!