Mimar, Mimarlık Tarihçisi ve Akademisyen DOĞAN KUBAN Vefat Etti

 
doğan kuban vefat etti

Mimar, mimarlık tarihçisi ve akademisyen Prof. Dr. Doğan Kuban 22 Eylül, Çarşamba günü 95 yaşında vefat etti. Kuban’ın cenazesi bugün, Anadolu Hisarı Fatih Camii’ndeki tören ile kaldırılıyor.

Prof. Dr. Doğan Kuban Kimdir?

1949 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Mimarlık Tarihi kürsüsünde asistan olarak kariyerine başlayan Kuban, kariyerinin ilerleyen aşamalarında Amerika'da ve Türkiye’de Anadolu Bizans, Türk ve İslam Sanatı ve Mimarisi üzerine çalıştı ve dersler verdi.

Mimarlık Tarihi ve Restorasyon Enstitüsü’nün kurucusu olmasıyla, İTÜ Mimarlık Fakültesi dekanlığı görevi ile tanınan Kuban emekliliğinden sonra Kültür Bakanlığı, Mimarlar Odası, TÜBİTAK hizmet ödülleri, American Institute of Architects ve Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) 2021 “Jean Tschumi Mimari Yazın Ödülü”yabancı şeref üyeliği gibi birçok yerli ve uluslararası ödül ve üyeliğe layık görülmüştü.

Prof. Dr. Doğan Kuban’ı 22 Eylül 2021 Çarşamba günü kaybettik. Mimarlık tarihi ve kültürüne önemli katkılarıyla tanınan Prof. Dr. Doğan Kuban’ı saygıyla ve sevgiyle anıyor, Kuban'ın yakınlarına ve tüm mimarlık ortamına başsağlığı ve sabır diliyoruz.

 

Prof. Dr. Doğan Kuban hakkında daha detaylı bilgi için:

Previous
Previous

Circle Backstage Kim Ola Ki?

Next
Next

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9… 2021