The Circle Wrap-up l 2022 İlk Yarıda Neler Yaptık?

TR

The Circle olarak 2022 yılının ilk yarısında neler yaptık, gelin birlikte geriye dönüp bakalım!! Bu süreçte bizlere destek veren, yanımızda olan ve projelerde birlikte yer aldığımız herkese kocaman sarılıyoruz!!

Detaylar için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Soru ve yorumlarınız için bize her zaman welcome@thecircle-o.com adresinden ulaşabilirsiniz.


2022 Inner Circle ile Tanışın!!!

Ali Rıza Bayrak - Görsel İletişim Uzmanı

Baran Çakıl - Tasarım ve Koordinasyon Asistanı

Berna İrem Ay - Koordinasyon Asistanı

Feyza Baltacı - Koordinatör

Hakan Ilıkoba - İçerik Koordinatörü

Merve Şanlı - Proje & İletişim Uzmanı

Şekilden şekle girmiş hailimizi görmek isterseniz buraya,

The OG Circle hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz buraya göz atabilirsiniz.


Mekansal Bedenler: Çizim ve Doğaçlama ile Mekânı Deneyimlemek Atölye Sergisi / 3-7 Temmuz 2022

3-7 Temmuz 2022 tarihlerinde Haliç Üniversitesi İç Mimarlık ve Tiyatro Bölümü akademisyenleri tarafından yürütülen bilimsel araştırma projesi kapsamında gerçekleştirilen atölyede üç gün boyunca doğaçlama ve çizme eylemlerinin sınırları farklı atölye ve performans içerikleri ile araştırılmıştır. Atölye içerikleri; mekanı farklı duyular ile deneyimlemek ve bu deneyimlerin kolektif haritalamaya dönüşümü; çizimin mekansallığını tartışmaya açmak üzere çizim yüzey ve araçlarına müdahale edilmesi, bedenin sınırlarının esnemesi, uzaması, genişlemesi ve mekanla kurulan ilişkiler ile bedenler arası ilişkilerin açığa çıkarılması, bu ilişkilerin çizme eylemi ile aktarımı, üretilen çizimleri beden doğaçlaması ile çizim yüzeyine aktararak mekanın tartışmaya açılması, verilen tiyatro metninin ritimsel takibi ile çizme eylemi ilişkisinin araştırılması The Circle Space'te gerçekleşti!!!!

gönderiye gitmek için ➔


Yaza Merhaba / 24 Haziran 2022

Uzun zamandır hep birlikte bir araya gelemediğimiz günleri arkamızda bırakmakla birlikte geçmişi anıp, gelecek için heyecanımızı bugüne kadar The Circle’a desteklerini eksik etmeyen iş birlikçileri, eski ekip arkadaş ve danışmanlarımız ile paylaşarak yeni bir döneme The Circle Teras’ta merhaba dedik.

Siz de göz atın ➔


İTÜ Mimari Tasarım Doktora “Mimarlık ve Bilim” Dersi Final Sunumları l 24 Haziran 2022

İTÜ Mimari Tasarım Doktora Programı kapsamında Prof. Dr. Yüksel Demir ve Doç. Dr. Oğuz Haşlakoğlu tarafından yürütülen “Mimarlık ve Bilim” dersinin final sunumları The Circle Space’te gerçekleşti. Oturumda “İklim Krizinde Barınma”, “Mimarlık Eğitiminde Değişen Durumlar” ve “Barınma ve Kullanıcılar Üzerinden Göç Olgusunun Açılımı” başlıklı konular tartışmaya açıldı.

Gönderiye gitmek için ➔


Future Heirlooms | Geleceğe Yadigâr /  Haziran- 2022

Amerikan Sertağaç İhracat Konseyi (AHEC), The Circle ve Yonga Mobilya’nın partnerliğinde hayata geçen ‘Future Heirlooms | Geleceğe Yadigâr’ hayatımızın bir parçası olan ve aile yadigârı olarak gelecek nesillere aktarılabilecek mobilyalar için malzeme ve işçiliğin değerine dikkat çekmeyi hedefliyor.

'Geleceğe Yadigâr', 40 yaş altı genç tasarımcıların tanınırlığını artırmayı ve, sert ağaçlarla yapılan tasarımların ekolojik faydalarının göstermenin planlanlandığı açık çağrı sürecinin ardından seçilecek yedi Türkiyeli tasarımcı, Amerikan sert ağaçlarından obje tasarlamaya davet edilecek. Tasarım sürecinin ardından Yonga Mobilya tarafından üretilecek eserler, 24 Kasım – 26 Aralık tarihlerinde İstanbul Resim Heykel Müzesi’nde sergilenecek.

Açık Çağrı Süreci: 7 Haziran – 31 Temmuz

Seçim Süreci: 1 Ağustos – 12 Ağustos

Brifing ve Tasarım Süreci: 15 Ağustos – 9 Eylül

Üretim Süreci: 12 Eylül – 18 Kasım

Sergi: 24 Kasım - 26 Aralık

Proje detayları için ➔

Tematik Etkinlikler Serisi l Mimarlık ve Teknoloji / Haziran 2022

The Circle organizasyonluğunda, QReal sponsorluğunda gerçekleşecek olan; mimarlık kültürünü çok yönlü bir bakışla ele alan ve çeşitli güncel temalara odaklanan ‘Tematik Etkinlikler Serisi’ Haziran ayında ‘Mimarlık ve Teknoloji Serisi’ ile başladı. Alanında uzman kişilerle çevrimiçi seminer ve The Circle Space’te fiziksel söyleşi, panel gibi farklı formatlarda gerçekleşen etkinlik serisi mimarlık alanında farklı perspektifler açtı.

Mimarlık Eğitiminde Malzeme, Strüktür ve Teknoloji // Elif Erdine , Londra-AA // online seminer 6 Haziran 2022

Dijital Mekan Üretiminde Sınır(sızlık)lar // Şebnem Yalınay + Tuğba Yalçın + İpek Kuran Yıldırım // panel 15 Haziran 2022

Mimarlık ve Robotik Üretim // Efe Gözen , Burcu Biçer Saner (FABB ) // online seminer 22 Haziran 2022

Mimarlık ve Sanal Deneyim Tasarımı // Begüm Aydınoğlu + Selçuk Avcı // fiziksel söyleşi 28 Haziran 2022

Oturumları izlemek için ➔

GEMSS’21 / Ocak-Mayıs 2022

Mimarlığın farklı alanlarında üretimler yapan 9’u bireysel, 5’i ekip olmak üzere 14 pratiğin ortaya koyduğu düşünsel yaklaşımlar ve uygulamalar, çeşitliliğe vurgu yapan bir kürasyonla, birçok paralel etkinlik ve öğrenci gezilerini de içeren uzun ve bir o kadar keyifli olan GEMMS'21 Genç Mimarlar Seçkisi & Sergisi 29 Nisan itibariyle son buldu.

Projenin gerçekleşmesine katkıda bulunan seçilen genç mimarlar, seçici kurul, proje ekibi ve sponsorların bir arada toplandığı kapanış etkinliği ile son kez 30 Mayıs'ta bir araya gelindi ve GEMSS'21 Raporu katılımcılar ile paylaşıldı. Raporu The Circle Websitesi üzerinden indirip inceleyebilirsiniz.

Proje detayları için ➔

Bilgi Üniversitesi ARCH 201 Rölöve / 25 Mayıs 2022

ARCH 201 Mimar Tasarım Proje Dersi kapsamında The Circle Space'e gelen öğrenciler teori dersinin sunumu sonrası ölçüm aletleri ile rölöve alma işlemini gerçekleştirdiler. Röleve sonrası alanın iki ve üç boyutlu çizimlerini yaptılar.

İTÜ Architecture in Relation Dersi / 19 Nisan 2022

İTÜ Architecture in Relation dersi için Dr. Sevgi Türkkan’ın anlatımı ile post-occupancy evaluation/yerleşim sonrası değerlendirme konusu çerçevesinde binaların inşa sonrası nasıl kullanıldığı üzerine işlenen stüdyo dersi The Circle Space’te gerçekleşti.

Conversations In Chaos_Engin Özşahin Konseri / 6 Nisan 2022

“Conversations In Chaos” farklılıkları üzerinden diyalog kurarak ortak bir estetik zeminde buluşmaya uğraşan, ve buna ulaşmak için hem kendini ifade eden hem de karşısındakini dinleyen altı müzisyenin projesidir. Engin Özşahin'in albüm lansman konseri olarak 6 Nisan tarihinde The Circle Space'te gerçekleşti.

Gönderiye gitmek için ➔

İstinye Üniversitesi Stüdyo Dersi / 28 Mart 2022

Stüdyo dersi kapsamında The Circle Space'e gelen İstinye Üniversitesi Mimarlık bölümü birinci sınıf öğrencileri GEMSS'21 sergisini gezdikten sonra stüdyo dersi sunumlarını yaptılar.

Woodlife Fişekhane / 9 Şubat 2022

The Circle olarak İsveç Enstitüsü, İsveç Başkonsolosluğu ve Architects Sweden partnerliğinde ve Ulusal Ahşap Birliği iş birliğinde gerçekleştirdiğimiz Woodlife Sempozyumu'nda İsveç, Türkiye ve globalden çeşitli paydaşları bir araya getirerek ahşap, sürdürülebilir tasarım ve ahşap mimari hakkında derinlemesine tartışmalar gerçekleştirdik.

Mimarlar, tasarımcılar, şehir plancıları, belediyeler, öğrenciler ve sektör firma temsilcilerinin bilgi alışverişinde bulunup bir network oluşturduğu bu etkinlikle, inşaat ve üretim sektöründe ahşap kullanımına geçiş konusunda ilham almayı ve yaratmayı amaçladık. Devam niteliğinde bu sefer fiziksel olarak Fişekhane’de gerçekleşen ‘Mimari Tasarımda Ahşabın Potansiyelleri’ oturumunda  biraraya gelerek Türkiye'de mimaride ahşap kullanımında şu anda hangi noktada olduğumuzu ve bu dönüşüm için önümüzdeki adımların neler olması gerektiğini tartıştık.

Proje detayları için ➔

 
 
Previous
Previous

Throwback / Gelin The Circle’daki ilk sergiyi hatırlayalım!! “Kalp Olmak Ne Ola?” / ‘‘How Is It To Be A Heart?’’

Next
Next

GEMSS’21 - Genç Mimarlar Seçkisi & Sergisi İçin Geri Sayım Başladı!