Temmuz Ayında Neler Yaptık?

Temmuz ayı The Circle için oldukça yoğun geçti. Düzenlediğimiz seminer ve söyleşilerin yanısıra Circle Blog’un da ilk adımlarını attık; ayrıca yeni projelerin de hazırlıklarına başlama fırsatı bulduk. Gerçekleştirdiğimiz çalışmaları sizin için aşağıda derledik. Önümüzdeki dönem için takipte kalın.


Genç Mimarlar Seçkisi & Sergisi
GEMSS’21 Başvuruları Başladı!

The Circle, VitrA Ana Sponsorluğu’nda bu yıl ikincisi düzenlenen Genç Mimarlar Seçkisi & Sergisi GEMSS’21 için genç mimarları başvuruya davet ediyor. Çağdaş mimarlık ortamında 40 yaş ve altındaki genç mimar ve ekiplerin yenilikçi çalışmalarını kayıt altına almayı ve geniş kitlelerle buluşturmayı hedefleyen GEMSS’21’e katılım için son başvuru tarihi 15 Eylül olarak güncellendi..

Mimarlık yapma biçimlerinin çeşitliliğine vurgu yaparken tüm alternatif pratiklerin değerli ve geçerli olduğu fikrinden yola çıkarak güncellenen GEMSS’21, mimarlık kültürüne katkısı yüksek yapısal, düşünsel, bilimsel, sanatsal veya sosyal boyutları olan çalışmalara imza atmış genç mimarları ve ekipleri başvuruya davet ediyor.

detaylar ➔


MİMARLIK VE SİNEMA: ÜTOPİK KENTLER
Işıl Baysan Serim

Circle Seminars Işıl Baysan Serim’in eğitmenliğinde ve yürütücülüğünde ‘Mimarlık ve Sinema: Ütopik Kentler’ adlı bir seminer ile devam etti. Seminerde, filmlerin ütopik kent tahayyülerini nasıl biçimlendirdiği ve temsil ettiği mimarlıkla ilişkili bir biçimde ele alındı. Seminer hakkında detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

detaylar ➔


Mimarlıkta Genç Girişimler
AnkaraAks

Mimarlığın farklı ölçek ve alanlarından yaratıcıları konuk ettiğimiz Circle Talks canlı yayın serisi Temmuz ayında AnkaraAks’ı ağırladığımız bir oturum ile devam etti. Yayında, ulusal ve uluslararası ölçekte çalışmalara imza atan AnkaraAks’ı ve çalışmalarını yakından tanıma fırsatı bulduğumuz gibi mimarlık çevrelerinde genç olmanın ne anlama geldiğini de ele aldık.

detaylar ➔

CIRCLE BLOG

The Cirlce ekibinden Ahmet Ergenç ve The Circle kurucu ortaklarından Sanja Jurca Avcı, Tarlabaşı’nda yer alan Gian Maria Tosatti’nin Kalbim Ayna Gibi Boş adlı çalışması üzerine değerlendirme yazısı ve şiirsel bir metin kaleme aldılar. Metinleri incelemek için Circle Blog’a göz atabilirsiniz.

detaylar ➔

 
Previous
Previous

GEMSS’21’in Güncellenen Programı

Next
Next

Pınar Öğrenci’yle ‘Gurbet Artık Bir Ev’ Üzerine