The Circle, Temmuz Ayında ‘‘Yeniliğin Genç Ruhu’’nda!

 
AnkaraAks NEUB Poster.jpg
 
 

AnkaraAks ve AB Bilgi Merkezi - EU Infopoint iş birliği ile gerçekleştirilen, Yeni Avrupa Bauhausu: #YeniliğinGençRuhu projesi 28 Haziran - 5 Temmuz 2021 tarihleri arasında gerçekleşiyor. Program kapsamında The Circle’ın kurucu ortaklarından Selçuk Avcı ve Yüksel Demir bir söyleşi ile yer alırken, The Circle’ın koordinatörü Nurullah Kaya ise bir yoga atölyesi gerçekleştiriyor.

Yeni Avrupa Bauhausu, tasarımın günlük sorunlara çözüm bulmasına olanak sağlamak için bilim ile teknoloji, sanat, kültür ve kapsayıcılık arasındaki sınırları ortadan kaldırmayı amaçlayan yaratıcı bir girişim olarak kurgulanıyor. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Almanya Büyükelçiliği desteğiyle hayat bulan proje, kentle ilişkili tüm alanlardan gençlerin, YeniAvrupaBauhausu ve ABYeşilDüzen kapsamında, geleceğin sürdürülebilir şehirlerini tasarladığı bir proje olmayı hedefliyor. Proje, uluslararası katılımcılarla birlikte Türkçe ve İngilizce olarak düzenlenecek çevrimiçi seminerleri ve fiziksel mekanda yüzyüze gerçeklecek atölyeleri kapsıyor.

AnkaraAks NEUB Program TR.jpg

'Geçmiş', 'günümüz' ve 'gelecek' olmak üzere üç kısma bölünen proje kapsamında 9 seminer, 8 atölye ve bir de yoga pratiğinin yanısıra kapanış etkinliğine eşlik eden bir de sergi yer alıyor. Birer kavram olarak Bauhaus ve gençlik etrafında şekillenen etkinlik içerikleri farklı disiplinlerden birçok uzmanı ağırlıyor.

Proje ve program hakkında detaylı bilgi edinmek ve en güncel gelişmelerden haberdar olmak için Yeniliğin Genç Ruhu'nun Instagram hesabını takip edebilir, kayıt içinse bağlantıya tıklayarak kayıt formuna ulaşabilirsiniz.

 
team-yuksel-demir.jpg
team-selcuk-avci.jpg
 

FROM BAUHAUS TO OUR HOUSE
Yüksel Demir & Selçuk Avcı
01 Temmuz, Perşembe, 19:30, Çevrimiçi

The Circle’ın kurucu ortaklarından Avcı ve Demir, katılacakları yayında bir ekol olarak Bauhaus’u, günümüze yansımalarını ve The Circle’da kurdukları vizyon ile bağlantılarını ele alacaklar. Mimari odaklı bir kültür-sanat, araştırma ve üretim platformu olan The Circle’ın ilkeleri ve işleyişi Bauhaus’un ışığında, ortaklıklar, farklılıklar ve yorumlar ile ele alınacak.

 

BAUHAUS YOGA
Nurullah Kaya
04 Temmuz, Pazar, 10:00, Çevrimiçi

Koordinatörümüz Nurullah Kaya program kapsamında bir yoga atölyesi gerçekleştiriyor. Kaya’nın tasarım sürecinde tasarımcının zihin ve beden bütünlüğüne odaklanan Bauhaus Yoga partiğini katılımcılarla deneyimleyeceği bir atölye ve paylaşım çemberinden oluşuyor.

Kaya atölyeyi şöyle açıklıyor: ‘‘Bauhaus'ta sadece sanat ve zanaatın birlikteliği değil, aynı zamanda beden ve zihnin uyumu da önemli rol oynardı. Johannes Itten'in direktörlük yaptığı dönemde okulun tüm öğrencilerinin katıldığı sabah rutinleri nefes ve esneme egzersizleri ile şekillenen yoga pratiğinden oluşuyordu. Tüm fizyolojik ve zihinsel aktivitelerin gerçekleştiği insan bedenini bir mekan olarak okumak mümkün müdür? Tasarlarken, çizerken, yaparken, düşünürken zihin-beden birlikteliği tasarımcılara nasıl yardımcı olabilir? Bu atölyede Bauhaus ekolünün çok bilinmeyen yönlerini keşfederken, mutlak mekanımız olan bedenlerimize içeriden ve dışarıdan bütünsel bir bakış arayacağız.’’

 

New European Bauhaus kapsamında #AnkaraAks ekibi ve Avrupa Birliği iş birliğinde gerçekleşen Yeniliğin Genç Ruhu programı hakkında daha ayrıntılı bilgi ve en güncel gelişmelerden haberdar olmak için bağlantıya tıklayarak Yeniliğin Genç Ruhu’nun Instagram sayfasını takip edebilirsiniz.

Previous
Previous

Işıl Baysan Serim’den İstanbul Mimarlık Festivali, MUBI Seçkisi ve Değerlendirme Yazısı

Next
Next

The Circle’da Yaz Stajı Başvuruları Açıldı!