Ramazan Avcı (SCRA Mimarlık, Co-founder)

He was born in 1982 in Safranbolu. He completed his undergraduate studies with a degree in architecture at Dokuz Eylül University in 2004. Following his graduation, he took part in many competitions and application projects in Ankara and İzmir offices of TH & İdil Architecture. He has been working at SCRA since 2009. Since 2014, he has been working as a part-time instructor at the Department of Architecture, TOBB University of Economics and Technology. In addition to his professional practice, he is a member of the Association of Architects of 1927.

In 2018 he has been a finalist in the XVI. National Architecture Exhibition and Awards with Turkish Military Academy Laboratory Center and Gallipoli Historical Area New Martyrdom projects. Anamur Atatepe Social Center Project received the Turgut Cansever National Architecture Awards and the Grand Prize. Museum of Prehistoric Life project became a finalist in XIII. And XV. National Architecture Exhibitions and also has been a finalist in WAF – World Architecture Festival in 2012.

Social Activity Center

Client Ytong
Project Type Social Facility, Multipurpose Hall
Date Completed 2013
Design Company SCRA Mimarlık | SCRA Architects
Awards National Competition 2nd prize

When it comes to the urban situation, the continusly changing has put itself forward and the certain program-oriented designs are no longer be applicable. Therefore this ‘mechanism’ aimed that to be a design which can be adaptive to the environment and rapid change, is able to reproduce itself by the needs of the city and the citizens.

For this purpose this design was suggested to has the potential of to be transformed according to its purpose, every time of the day with the situations has come and has a place on daily life.

Bornova Children’s Exploratorium

Client Bornova Municipality
Project Type Social Facility
Date Completed 2016
Collaborators Seden Cinasal, Emre Şavural, Fatih Yavuz
Design Company SCRA Mimarlık – FREA
Awards National Competition 2nd Prize

‘Parkur’ has been fictionalized as a continuous space that possesses the tools of exploration, entertainment and learning. It has been treated as a venue where the start and the finish mingle, where all experience and playgrounds meet children in a cyclical fiction.

Parkur’s form aim to present spatial experiences to children and create defined fıelds in the outdoor space.